De inceput

De inceput

vineri, 27 mai 2016

Scarificarea gazonului



Scarificarea gazonului reprezinta o operatiune de intretinere a gazonului, cu caracter periodic. Beneficiile acestei operatiuni sunt:

-              Indepartarea stratului de frunze de gazon uscate, care impiedica circulatia apei si a aerului catre sol;
-              Indepartarea unor plante (buruieni, muschi) formate in gazon;
-              Afanarea superficiala a solului (daca utilizam setari joase pentru cutitele folosite pentru scarificarea).


Scarificarea gazonului are loc toamna sau primavara, de preferinta atunci cand solul este uscat. Personal am ales sa utilizez un scarificator electric pentru o suprafata de gazon de cca. 300 mp. Exista si varianta scarificatoarelor manuale sau a celor care dispun de motoare pe benzina (cele din urma fiind pentru suprafete mai mari de gazon).

Aspectul gazonului la sfarsitul iernii.



In imaginile de mai jos a fost folosit un scarificator electric, putand fiind observata cantitatea de vegetatie uscata ascunsa in gazon.

Scarificator gazon


Am renuntat la sacul colector al scarificatorului datorita dimensiunilor sale mici. Iarba uscata va fi colectata ulterior cu masina de tuns iarba.


Comparatie: in partea dreapta a pozei poate fi observata cantitatea de iarba uscata "ascunsa" in gazon. Partea din stanga nu a fost inca scarificata. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu